Recept van Olly Ceulenaere

Chef bij

Publiek, Gent

.

Bereidingstijd

60 minuten

Brasvarspiering | Bloemkool | Ajuin | Augurk

Ingrediënten (4 personen)

 

  • 600 g BRASVAR spiering op kamertemperatuur
  • 1 kg ajuinen - zachtjes bruingestoofd
  • 1 bloemkool - rauw gecutterd
  • 8 zoetzuur ingelegde augurken
  • 4 eetlepels tierenteyn pickles
  • 4 eetlepels karnemelk

Bereidingswijze

 

Spiering bruin aanbakken in verse boter en 20 min verder garen in een voorgewarmde oven van 170°, laten rusten op warme plaats.

De gestoofde ajuinen gladcutteren en op smaak brengen met peper en zout.

De bloemkool kort en hevig aanbakken in boter, afkruiden en op het laatste de fijngesneden augurk toevoegen.

De pickles en karnemelk mixen en afkruiden met peper en zout.

Smakelijk!

Print dit recept